• Análise de qualidade agronômica, físico-química e sensorial em couves de folha crespa cultivada com fertilizantes orgânicos 

      Pimenta, Daniella Martins (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 31/03/2020)
      The aim of this work was to evaluate the influence of organic fertilizers on the agronomic, physicochemical and sensory characteristics of curly kale (Brassica oleracea L. var. acephala, Darkibor). The treatments were: A, ...
    • Análise da qualidade microbiológica e sujidades em melado de cana-de-açúcar 

      Belé, Jhéssica Samara Abreu Holsbach Silva (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 05/02/2019)
      Sugarcane syrup is defined as the product obtained by the concentration of sugarcane juice (Saccharum officinarum L.) or from melted sugarcane. The sugar cane syrup have good acceptance in the Brazilian market and can be ...
    • Qualidade microbiológica, físico-química, instrumental e sensorial de marcas de açúcares mascavo 

      Silva, Rodrigo França da (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 19/04/2017)
      The present work aimed to evaluate the microbiological, physical-chemical, instrumental and sensory quality of brown sugar brands in order to produce data on the identity of this product. We analyzed 15 brands, obtained ...
    • Avaliação física, físico-química e sensorial de cultivares alface produzidas em diferentes sistemas de cultivo 

      Fontana, Larissa (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 18/05/2016)
      In Brazil, there is a growing and promising market that explores the new cultivars of lettuce and crispy segment the Brunella and Crocantella cultivars are examples. The cv. Brunella is an innovative cultivar that combines ...
    • Produtividade, qualidade química e sensorial da ora-pro-nóbis fertilizada com adubo orgânico e mineral 

      Barbosa, Gisiliana de Oliveira (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 31/03/2021)
      The search for barbados gooseberry (Pereskia aculeata Mill.) has encouraged its cultivation on a bigger scale. However, the species’ demand for nutrients and response to fertilization is not yet established. The aim of ...
    • Caracterização físico-química e sensorial de melados comerciais de cana-de-açúcar 

      Vicentini-Polette, Carolina Medeiros (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 05/02/2019)
      The sugarcane syrup production is one of the ways to benefit sugarcane and, at the same time, to provide the small rural producer with a safe income source. It is of great importance that the artisanal and cultural product ...
    • Qualidade físico-química e sensorial das alfaces das cultivares Romanela e Rubinela produzidas em diferentes sistemas de cultivo 

      Rossi, Cláudia Margareth Abe (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 03/08/2017)
      Lettuce is one of the vegetables with the highest consumption and economic importance worldwide, extensively cultivated in all continents, particularly in temperate and subtropical regions. In Brazil, there is a market ...
    • Efeito do armazenamento nas características microbiológicas e físico-químicas do açúcar mascavo 

      Perez, Carolina da Silva (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 26/05/2023)
      Microbiological and physicochemical characteristics are determining factors for the quality of raw cane sugar. The objective of this study was to investigate the influence of storage on the microbiological and ...
    • Efeito do manejo convencional e orgânico na qualidade do grão e bebida de café 

      Goncalves, Jessica de Melo (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 30/08/2022)
      The different soil management practices adopted in coffee cultivation systems can influence the chemical attributes of the soil and consequently the mineral nutrition of plants, interfering with the quality of fruits, beans ...