Browsing Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar by CNPq Subject "CIENCIAS AGRARIAS::AGRONOMIA::CIENCIA DO SOLO"
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Avaliação de pimenta biquinho com uso de adubo mineral e biofertilizante: produção, variáveis dimensionais do fruto e análise físico-química.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 24/05/2019)The species of peppers that belong to the Capsicum genus are worldwide cultivated and the Biquinho type (C. chinense) has been gaining prominence in the national scenario due to its sweet taste and absence of pungency. ... -
Produção de fitomassa e acúmulo de nutrientes por espécies adubadeiras em um Sistema Agroflorestal Sucessional
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 26/06/2019)The inclusion of “fertilizer” species in Successional Agroforestry Systems (SAFS) may reduce the use of fertilizers and pesticides. The species called “fertilizers” in this work promote improvements in the physicochemical, ... -
Atributos físico-hídricos do solo em sistemas consorciados de milho com adubos verdes sob manejo orgânico
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 29/05/2019)The use of plants in intercropping has the purpose of increasing the diversity of species, producing a greater amount of dry matter, greater root exploration, inducing improvements in soil physical and hydraulic attributes. ... -
Milheto submetido a diferentes adubações para a alimentação de codornas japonesas
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 28/02/2020)Population growth has demanded the development of food production systems that meet the needs and preserve the environment. The aim of this research was to evaluate the agronomic and bromatological features of millet ...