Coleções nesta comunidade

Submissões recentes

  • Poda e raleio da pimenteira para produção e qualidade de frutos 

    Marchi, Luana Ferreira; http://lattes.cnpq.br/3977174572516802 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-03-28)
    Peppers are an important fruit vegetable, valued by farmers for their profitability and by consumers for their sensorial characteristics. Its production can be influenced by the management of the plant, through the number ...
  • Estudo da interação entre genótipos, locais e anos e do coeficiente de repetibilidade em etapas finais do melhoramento genético da cana-de-açúcar 

    Leme, Gabriela Estefano Saraiva; http://lattes.cnpq.br/1536934874820068 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-08-23)
    The last stages of a genetic breeding program are characterized by the conduction of multi-environmental trials (MET) aiming at the correct selection of promising genotypes in relation to characters of agronomic-industrial ...
  • Aplicação de silício no solo e resistência de híbridos de milho a larvas de Diabrotica speciosa (Coleoptera: Chrysomelidae) 

    Maciel, Jean Rafael da Cruz; http://lattes.cnpq.br/7646634821037058 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-08-27)
    Brazil is the third largest producer of corn in the world. The high yield obtained in maize is a result good plant development during the crop cycle, supported by good water availability in the soil and best management ...
  • Promoção de crescimento de cultivares de alface pela levedura rizosférica Torulaspora globosa 

    Cabrini, Paloma Garcia; http://lattes.cnpq.br/4647805518452142 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-08-22)
    The soil harbors great microbial diversity which remains unknown, as regards species, microbial groups and functions in the ecosystem. Among the known microorganisms that inhabit the soil, one group is described as beneficial ...
  • Desenvolvimento de matrizes poliméricas de alginato e pectina para o cultivo de células imobilizadas de Desmodesmus subspicatus em vinhaça de cana-de-açúcar 

    Jesus, Geise Cristina de; http://lattes.cnpq.br/8044378432830084 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-02-28)
    Among the main industrial wastewaters, sugarcane vinasse figures as an actual environmental concern, due to its polluting potential and large volumes available, about 10 liters per liter of ethanol. Considering the ...
  • Germinação de sementes de Rubus sellowii e micropropagação de Morus nigra 

    Duarte, Willian Naves; http://lattes.cnpq.br/3146159019158911 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-05-28)
    Sexual and vegetative propagation are the main methods of perpetuating plant species. Despite its importance in propagation, seeds of some species do not germinate even under favorable conditions, as is the case of seeds ...
  • Propagação in vitro de orquídeas Phalaenopsis por segmentos de inflorescências e embriogênese somática 

    Zanello, Cesar Augusto; http://lattes.cnpq.br/3288599533575163 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-05-25)
    The orchids of the genus Phalaenopsis are the most important in the segment of potted flowers in the national floriculture, being currently leader in volume of production and commercialization. However, obtaining genetic ...
  • Produção de fenóis voláteis por isolados de Dekkera bruxellensis da fermentação etanólica e efeitos sobre uma linhagem industrial de Saccharomyces cerevisiae 

    Silva, Lincon Felipe Lima; http://lattes.cnpq.br/6770132100603523 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-05-02)
    One of the main contaminant yeast is Dekkera bruxellensis being known its ability to produce volatile phenolic compounds such as 4-vinylphenol (4-VP) and 4-ethylphenol (4-EP) from hydroxycinnamic acids through the activity ...
  • Produção de ficocianina por Aphanothece microscopica Nägeli a partir de vinhaça de cana-de-açúcar 

    Morais, Dayane Vanessa; http://lattes.cnpq.br/5112705832865276 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2018-02-26)
    Microalgae cultivation has a great diversity of applications. Pigments produced by microalgae are largely used in many industries, such as food, pharmaceutical and cosmetics. Phycobiliproteins are photosynthetic pigments ...
  • Estresse por alumínio em cultivares de cana-de-açúcar: crescimento radicular e atividade de enzimas antioxidantes 

    Pimenta, Lucas Smith; http://lattes.cnpq.br/7156406555671882 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-09-01)
    Sugarcane (Saccharum spp.) is the most important crop for the economy of more than a hundred tropical and subtropical countries, accounting for 70% of the sugar and 40% of the ethanol production worldwide. Aluminium toxicity ...
  • Mapeamento de QTL para resistência a Sporisorium scitamineum em população bi-parental de cana-de-açúcar 

    Silveira, Bianca Rocha; http://lattes.cnpq.br/6171235025228767 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2016-11-24)
    The sugarcane is a major global economic importance culture, especially for Brazil. The country is the largest producer of culture and its by-products, sugar and alcohol. The sugarcane has received attention for the ...
  • Produção de ácido indol acético in vitro por Torulaspora globosa 

    Albertini, Jéssica; http://lattes.cnpq.br/7803960030368793 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-05-02)
    The indole acetic acid (IAA) is a phytohormone capable of providing fast responses to plant development such as cell elongation and differentiation and division of cells. It is known that exist in the rhizosphere there ...
  • Detecção de Leifsonia xyli subsp xyli em mudas-pré-brotadas de cana-de-açúcar 

    Oliveira, Danielle de; http://lattes.cnpq.br/7025690207258021 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-06-29)
    The first great change in recent years of the Brazilian sugarcane industry occurred when mechanical harvest replaced the manual cuttings of burned canes. The second transformation has started with mechanization of planting ...
  • Sistemas de manejo e variedades de cana-de-açúcar na composição da vinhaça de cachaça de alambique 

    Mattos, Danilo Sidney; http://lattes.cnpq.br/4021511723399773 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-27)
    The productive chain of the alembic cachaca is one of the most promising in the developing agroindustry in Brazil. The vinasse is the main waste of the productive activity, due to the large volume generated. The environmental ...
  • Formação de um banco ativo de germoplasma, seleção de acessos e propagação vegetativa de Bougainvillea 

    Foschini, Jessica; http://lattes.cnpq.br/4992853958768276 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-10-04)
    The world market of flowers and ornamental plants have been demonstrating high growth along the last years. Accompanying this growth, it is also observed the increase of the interest by the study and production of new ...
  • Efeito do sistema de fermentação, da adição de etanol ao tratamento ácido e da contaminação por Lactobacillus sp na produção de etanol 

    Costa, Marcelo Augusto de Souza; http://lattes.cnpq.br/4776573073140781 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-10)
    The fermentation is one of the most critical steps of the fuel ethanol production. Some factors directly influence the fermentation efficiency, such as the fermentation system, the selected yeast and the bacterial ...
  • Utilização do metabissulfito de potássio no processo de fermentação etanólica para controle de leveduras e bactérias contaminantes 

    Paraluppi, Anna Lívia; http://lattes.cnpq.br/6027643222021867 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-11)
    One of the main concerns in the ethanol-producing industries is the growth control of undesirable microorganisms that can cause decrease in the fermentative yield. Among non-Saccharomyces yeasts which can contaminate ...
  • Otimização de parâmetros para edição de genoma via CRISPR/CAS9 em citros 

    Bernardi, Amanda de Carvalho; http://lattes.cnpq.br/3138057365035874 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-08-31)
    The genus Citrus contains a wide variety of fruit-producing species such as oranges, lemons, limes and mandarins that are highly popular in the world. Brazil is one of the main citrus producers, currently leading the world ...
  • Desempenho de mudas de alface produzidas nos diferentes volumes de células em bandejas e cultivadas em sistema hidropônico 

    Lima, Tiago José Leme de; http://lattes.cnpq.br/8466019905883104 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-05)
    The hydroponic cultivation of lettuce in the NFT (Nutrient Film Technique) system has use seedlings obtained in trays with smaller volumes, requiring two transplants (from the tray to the nursery and then to the definitive). ...
  • Solubilização in vitro de fosfato por Torulaspora globosa 

    Rocha, Renata Kühl; http://lattes.cnpq.br/3962441453324220 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-05-02)
    Soil is an environment with great microbial diversity. Filamentous fungi and bacteria have been known for decades for the ability to stimulate plant development. Recently, studies have shown that yeasts are also capable ...

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