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Recent Submissions

  • Biologia reprodutiva, embriogênese gamética e somática em cultivares de amarílis (Hippeastrum sp. Herb.) 

    Almeida, Naiara Vallado de; http://lattes.cnpq.br/2913125069428141 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 17/06/2019)
    The genus Hippeastrum sp. is popularly known as amaryllis and its production is intended for the market of potted flowers. With a wide variety of hybrids, its spread is made from bulbs. Nevertheless, there are major ...
  • Distribution and genetic diversity of Xylella fastidiosa associated with olive quick decline in southeastern Brazil 

    Safady, Nágela Gomes; http://lattes.cnpq.br/5767869057139384 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 21/08/2019)
    Xylella fastidiosa (XF) is a bacterium capable of colonizing a large number of plants, but is mainly known to cause disease in economically important crops such as citrus, grapevines, coffee and more recently olive trees. ...
  • Distribuição espacial de espécies arbóreas na fisiologia de cafeeiros e qualidade de grãos e bebida 

    Silva Neto, Francisco José da; http://lattes.cnpq.br/8650053332176177 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 26/04/2019)
    Coffee is an important Brazilian commodity. With global climatic changes and consuming market evolution. Shading coffee bushes is gaining notoriety, once shade trees protect coffee bushes from environmental variations and ...
  • Desempenho de lima ácida Tahiti sobre diferentes porta-enxertos 

    Bettini, Bruna Aparecida; http://lattes.cnpq.br/5123079244646836 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 26/06/2019)
    The Tahiti acid lime, popularly known in Brazil as Tahiti acid lime, is one of the most produced fruits in the state of São Paulo, with the northwest region as the main producer pole. However, there are many losses due to ...
  • Molecular diversity and genetic structure of Saccharum complex accessions as revealed by TRAP markers 

    Souza, Carolina Medeiros de; http://lattes.cnpq.br/6105503679377085 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 29/05/2019)
    Sugarcane has great economic importance for Brazil and for the world as a raw material, mainly for the production of sugar and ethanol. Conventional breeding is one of those responsible for raising productivity levels, ...
  • Estudo sobre uso de novos citrandarins como porta-enxertos para laranja pera 

    Moretto, Rafael Kupper (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 31/05/2019)
    Currently, the most of the citrus plants in the Brazil are on the rootstocks Rangpur lime and Swingle citrumelo, which may put at risk the Brazilian citriculture by the use of few genotypes. The use of other rootstocks ...
  • Processo integrado de eletrocoagulação e cultivo mixotrófico de Desmodesmus subspicatus em vinhaça de cana-de-açúcar 

    Montaño Saavedra, Mauricio Daniel; http://lattes.cnpq.br/6517700261856398 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 25/06/2019)
    Brazil is the largest sugarcane ethanol biofuel producer of the world. The productive process generates a considerable quantity of vinasse, its main wastewater. Therefore, the vinasse disposal is one of the major challenges ...
  • Podridão abacaxi da cana-de-açúcar: reação de variedades, controle químico e diversidade patogênica 

    Uzan, Juliana; http://lattes.cnpq.br/6570923247710425 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 22/05/2019)
    Brazil is the world's largest producer of sugarcane, and its main products are sugar, ethanol and biomass. With the high demand for its products, there was a need to plant it all year round. Thus sugarcane pineapple disease, ...
  • Efeito do 4-etilfenol sobre o crescimento e capacidade fermentativa da linhagem industrial de Saccharomyces cerevisiae PE-2 

    Covre, Elizabete Aparecida; http://lattes.cnpq.br/9217465614304943 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 26/02/2019)
    One of the main contaminating yeasts of ethanol production in Brazil is the species Dekkera bruxellensis. It is able to produce volatile phenolic compounds such as 4-vinylphenol and 4-ethylphenol from hydroxycinnamic acids ...
  • Leveduras como agentes de controle de Alternaria alternata em tomates no pós-colheita: mecanismos, resistência a estresses e formulação 

    Bosqueiro, Ariane Silva; http://lattes.cnpq.br/8943992959158197 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 27/03/2019)
    The fungus Alternaria alternata causes rot in several post-harvest crops, limiting commercialization and causing damage to the entire agricultural production chain. The use of biological control agents has been an alternative ...
  • Avaliação de cultivares de rúcula e produção de sementes em cultivo orgânico 

    Silva, Patricia Augusto da; http://lattes.cnpq.br/9807650973691569 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 25/02/2019)
    The production of rocket in Brazil, whether in conventional or organic cultivation uses seeds whose production comes from the conventional system, and there is no availability of seed produced in organic cultivation. The ...
  • Extração de quitosana a partir de resíduo de camarão e seu efeito sobre leveduras do bioetanol 

    Tanganini, Isabella Carvalho; http://lattes.cnpq.br/3137033888108821 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 18/01/2019)
    Chitosan is a biopolymer widely used in agriculture and in the food, medical and pharmaceutical industries. It is obtained by the deacetylation of chitin, extracted from the carapace of crustaceans or fungal mycelia. Despite ...
  • Caracterização fenotípica e molecular do painel brasileiro de genótipos de cana-de-açúcar 

    Barreto, Fernanda Zatti; http://lattes.cnpq.br/4096425848895307 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 20/06/2016)
    Sugarcane is a renewable source of energy and has potential for expansion. The economic importance of sugarcane is due to its use as raw material, mainly for the sugar and ethanol production and, more recently for the ...
  • Desenvolvimento e caracterização de partículas à base de biopolímeros e vinhaça com adição de biomassa microalgal para uso como fertilizante 

    Bettani, Silvia Raquel; http://lattes.cnpq.br/6584425158204138 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 29/06/2018)
    Sugarcane vinasse is the main wastewater from the ethanol industry, produced in a proportion of about 12 liters per liter of ethanol. Among alternatives to its disposal, Fertirrigation is commonly used in order to improve ...
  • Poda e raleio da pimenteira para produção e qualidade de frutos 

    Marchi, Luana Ferreira; http://lattes.cnpq.br/3977174572516802 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 28/03/2018)
    Peppers are an important fruit vegetable, valued by farmers for their profitability and by consumers for their sensorial characteristics. Its production can be influenced by the management of the plant, through the number ...
  • Estudo da interação entre genótipos, locais e anos e do coeficiente de repetibilidade em etapas finais do melhoramento genético da cana-de-açúcar 

    Leme, Gabriela Estefano Saraiva; http://lattes.cnpq.br/1536934874820068 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 23/08/2018)
    The last stages of a genetic breeding program are characterized by the conduction of multi-environmental trials (MET) aiming at the correct selection of promising genotypes in relation to characters of agronomic-industrial ...
  • Aplicação de silício no solo e resistência de híbridos de milho a larvas de Diabrotica speciosa (Coleoptera: Chrysomelidae) 

    Maciel, Jean Rafael da Cruz; http://lattes.cnpq.br/7646634821037058 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 27/08/2018)
    Brazil is the third largest producer of corn in the world. The high yield obtained in maize is a result good plant development during the crop cycle, supported by good water availability in the soil and best management ...
  • Promoção de crescimento de cultivares de alface pela levedura rizosférica Torulaspora globosa 

    Cabrini, Paloma Garcia; http://lattes.cnpq.br/4647805518452142 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 22/08/2018)
    The soil harbors great microbial diversity which remains unknown, as regards species, microbial groups and functions in the ecosystem. Among the known microorganisms that inhabit the soil, one group is described as beneficial ...
  • Desenvolvimento de matrizes poliméricas de alginato e pectina para o cultivo de células imobilizadas de Desmodesmus subspicatus em vinhaça de cana-de-açúcar 

    Jesus, Geise Cristina de; http://lattes.cnpq.br/8044378432830084 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 28/02/2018)
    Among the main industrial wastewaters, sugarcane vinasse figures as an actual environmental concern, due to its polluting potential and large volumes available, about 10 liters per liter of ethanol. Considering the ...
  • Germinação de sementes de Rubus sellowii e micropropagação de Morus nigra 

    Duarte, Willian Naves; http://lattes.cnpq.br/3146159019158911 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 28/05/2018)
    Sexual and vegetative propagation are the main methods of perpetuating plant species. Despite its importance in propagation, seeds of some species do not germinate even under favorable conditions, as is the case of seeds ...

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