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AutorAlmeida, Sabrina de Castro Penteado de (1)Amaral, Ramana Heringer Fernando (1)Barabba, Giovanna Guimarães (1)... másMateriaBioactive compounds (3)Cheese whey (2)Compostos bioativos (2)... másFecha2023 (10)2022 (9)2021 (8)2020 (5)Temas CNPqCIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS (9)CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::CIENCIA DE ALIMENTOS::AVALIACAO E CONTROLE DE QUALIDADE DE ALIMENTOS (7)CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::CIENCIA DE ALIMENTOS::MICROBIOLOGIA DE ALIMENTOS (5)... másTipo de documentoTCC (32)

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Desenvolvimento e caracterização reológica de oleogéis mistos contendo ésteres de sacarose 

Cruz, Ana Nathália Fernandes da (Universidade Federal de São Carlos, 2020-10-19)
The structuring of liquid oils has become an attractive area of research in recent years, especially due to pressures to reduce saturated fat intake and eliminate trans fats from our diets. However, the replacement of fats ...
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Análise físico-química, compostos fenólicos, capacidade antioxidante, carotenoides totais e vitamina c da polpa, casca e semente da fruta gabiroba 

Pasquotto, Ieda (Universidade Federal de São Carlos, 2020-06-05)
Gabiroba (Campomanesia xanthocarpa) is a fruit of the Myrtaceae family, native to the Atlantic Forest and Brazilian cerrado. It is widely used in folk medicine and consumed fresh in the form of liquors and juices. This ...
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Efeito do aspartato sobre o crescimento e formação de biofilmes por Staphylococcus aureus 

Tanabe, Juliana Miho (Universidade Federal de São Carlos, 2021-05-04)
Staphylococcus aureus is an opportunistic pathogen of great relevance, since it is often associated with outbreaks of food poisoning. When submitter to some type of cell stress, certain microorganisms tend to cluster in ...
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Queijo artesanal Porungo: melhorias na produção e qualidade microbiológica 

Cardoso, Maria Luiza (Universidade Federal de São Carlos, 2021-05-11)
Porungo cheese is a product traditionally present in the southwest region of São Paulo with its own characteristics of mozzarella cheese. During the manufacture of Porungo cheese, a microbiota naturally present in milk, ...
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Insetos comestíveis como fonte proteica alternativa 

Ferraz, Lucas Previtali (Universidade Federal de São Carlos, 2021-04-23)
The world population and demand for food are expected to have considerable growth in the next 30 years. In such case, the food could not be sufficiently supplied with sustainability. Therefore, edible insect proteins have ...
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Pólen como ingrediente funcional em pão: influência nas atitudes, percepção e expectativa gerada nos consumidores brasileiros. 

Silva, Heloísa Pestana Mendes da (Universidade Federal de São Carlos, 2021-04-22)
The search for a healthy lifestyle leads to a situation where several people start to take care of their health. From then on, they seek products of higher quality, preferably with health benefits, rich in vitamins, bioactive ...
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Aproveitamento biotecnológico do soro de queijo porungo para obtenção da enzima β-galactosidase 

Coelho, Rafaela de Jesus Silva (Universidade Federal de São Carlos, 2020-10-09)
Cheese whey are the main by-product of the dairy industry, characterized as an alternative substrate rich in nutrients and applicable in bioprocess. It has a high biochemical oxygen demand (BOD) and when associated ...
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Manejo de podridões em pós-colheita de atemoia 

Oliveira, Larissa Vaz de (Universidade Federal de São Carlos, 2022-05-05)
Atemoya is a hybrid derived from cherimoya (Annona cherimola Mill) and custard apple (Annona squamosa L.), classified as a climacteric fruit (in which the ripening process is maintained after harvest), which makes it very ...
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Soluções numéricas para um modelo de secagem da banana via método de diferenças finitas 

Silva, Guilherme da Cunha e (Universidade Federal de São Carlos, 2022-04-01)
Since banana is a food of high energy value, has low production technological indexes and has great socioeconomic importance for Brazil, the increase in shelf life is desired. Drying is one of the most used processes in ...
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Desenvolvimento de alimento vegetal tipo requeijão para população com alergia alimentar 

Oliveira, Kaio Soldá; Payão, Júlia de Melo; Oliveira, Ingrid de (Universidade Federal de São Carlos, 2022-04-05)
Considering the increase in the number of allergy cases related to products originating from milk, it is necessary to develop products with rheological and sensory characteristics similar to conventional products, replacing ...
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