Browsing Teses e dissertações by Advisor "Verruma-Bernardi, Marta Regina"
Now showing items 1-3 of 3
-
Estudo nutricional e sensorial de açúcares cristal, refinado, demerara e mascavo orgânicos e convencionais
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, , 27/04/2012)This study aimed to evaluate the nutritional and sensory quality of different types of sugars, were analyzed for both the physico-chemical and sensory analyzes of eight samples of sugars including conventional and organic. ... -
Características agronômicas, físico-químicas e sensoriais de linhagens de pimenta Biquinho cultivadas em sistema orgânico
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 26/02/2018)The pipper “Biquinho” is more and more valued in the consumer market, being attractive mainly for the taste and for its use as canned, jam, sauces and dry spices. Despite the great demand of the market, there are few ... -
Proposta do padrão oficial de classificação do açúcar mascavo: uma perspectiva ontológica
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 27/05/2024)In Brazil, agricultural food products, whether domestic or imported, are regulated by the Ministry of Agriculture and Livestock through an official classification standard, according to the Federal Law No. 9.972:2000, ...