• Nutrição e disponibilidade de nitrogênio no consórcio de milho orgânico com diferentes densidades de fabáceas 

      Bonfanti, Leila; http://lattes.cnpq.br/7351427931712008 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 19/02/2019)
      The intercropping corn with green manures of the Fabaceae family has been studied as an alternative to supply nitrogen (N), via biological fixation (NBF). Increasing soil organic matter contents and nutrient cycling. ...
    • Leveduras como agentes de controle de Alternaria alternata em tomates no pós-colheita: mecanismos, resistência a estresses e formulação 

      Bosqueiro, Ariane Silva; http://lattes.cnpq.br/8943992959158197 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 27/03/2019)
      The fungus Alternaria alternata causes rot in several post-harvest crops, limiting commercialization and causing damage to the entire agricultural production chain. The use of biological control agents has been an alternative ...
    • Promoção de crescimento de cultivares de alface pela levedura rizosférica Torulaspora globosa 

      Cabrini, Paloma Garcia; http://lattes.cnpq.br/4647805518452142 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 22/08/2018)
      The soil harbors great microbial diversity which remains unknown, as regards species, microbial groups and functions in the ecosystem. Among the known microorganisms that inhabit the soil, one group is described as beneficial ...
    • Efeito do 4-etilfenol sobre o crescimento e capacidade fermentativa da linhagem industrial de Saccharomyces cerevisiae PE-2 

      Covre, Elizabete Aparecida; http://lattes.cnpq.br/9217465614304943 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 26/02/2019)
      One of the main contaminating yeasts of ethanol production in Brazil is the species Dekkera bruxellensis. It is able to produce volatile phenolic compounds such as 4-vinylphenol and 4-ethylphenol from hydroxycinnamic acids ...
    • Extração de quitosana a partir de resíduo de camarão e seu efeito sobre leveduras do bioetanol 

      Tanganini, Isabella Carvalho; http://lattes.cnpq.br/3137033888108821 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 18/01/2019)
      Chitosan is a biopolymer widely used in agriculture and in the food, medical and pharmaceutical industries. It is obtained by the deacetylation of chitin, extracted from the carapace of crustaceans or fungal mycelia. Despite ...