• Desempenho agronômico e teor de clorofila na relação com a absorção de água em alface 

      Santos, Camila Peixoto dos (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 27/08/2020)
      Lettuce (Lactuca sativa L.) is the main leafy vegetable, with the curly type with light green leaves the preferred in Brazil. However, leaves of intense green color (higher chlorophyll content) have increased consumer ...
    • Biofortificação agronômica de alface com zinco em cultivo hidropônico 

      Lima, Bianca Machado de (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 05/05/2021)
      Lettuce is the most cultivated leafy vegetable in a hydroponic system. The biofortification of lettuce with Zn can contribute to supply nutritional deficiencies of populations in social vulnerability, for having an affordable ...
    • Couve-crespa hidropônica: efeitos de espaçamentos e número de plantas por célula 

      Noboa, Caio Salvador (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 25/08/2021)
      The consumption of kale is increasing in Brazil, and curly kale, which has a high nutritional value, is not widespread. Kale is sold in bunches of adult leaves, however, there is the possibility of growing in bunches of ...