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Bactérias como agentes de controle de Phytophthora nicotianae e como promotoras de crescimento de porta-enxertos de citros
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 14/12/2015)The microbial community plays an essential role in maintaining the ecological balance of soil. Interactions between microorganisms and plants have a major influence on the nutrition and health of the latter, and ... -
Avaliação de isolados de Bacillus spp. quanto à sua capacidade de promover crescimento em mudas de tangor Murcott
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 29/10/2021)Citriculture is currently one of the main agricultural activities in Brazil in the fruit growing segment. However, several factors can influence the crop's productivity indices, such as the quality of the seedlings, and ... -
Controle biológico de Alternaria alternata, agente causal da mancha marrom de alternaria, por Bacillus SPP.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 14/06/2018)The alternaria brown spot, caused by Alternaria alternata f sp. citri, causes large economic damages in tangor Murcott (Citrus sinensis Osbeck x Citrus reticulata [L.] Blanco). Its control is carried out through the spraying ... -
Indução de resistência por Bacillus amyloliquefaciens e Lactobacillus paracasei à Phytophthora nicotianae em porta-enxertos de citros
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 28/09/2017)Citriculture is one of the most important crops influencing the agricultural trade balance. It is estimated that half of the orange juice consumed in the world is produced in Brazilian orchards. In the last years the ... -
Controle da podridão azeda em frutos cítricos através de métodos alternativos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 20/02/2018)Fungicides such as Thiabendazole and Imazalil are commonly used for the control of post-harvest diseases in citrus, presenting a good control especially on blue mold (Penicillium italicum) and green mold (Penicillium ... -
Influência de fungos micorrízicos arbusculares como promotores de crescimento de porta-enxertos de citros
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 30/05/2017)Plant growth promoting microorganisms have been widely used in agriculture. As an example, the arbuscular mycorrhizal fungi, which associate with the roots of plants and help them in the better absorption of nutrients and ... -
Formulações à base de Bacillus spp., para controle de Alternaria alternata f.sp citri
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 13/03/2020)In the 2018 harvest, Brazil produced 996.872 tons of tangerines and their hybrids, with the state of São Paulo and Minas Gerais responsible for 59% of this production. However, this productive potential requires the use ...