Browsing Programas de Pós-Graduação by Subject "Saccharum spp."
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Influência da idade da cana-de-açúcar na detecção sorológica de Xanthomonas albilineans e avaliação da resistência de variedades à escaldadura
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 30/08/2023)Leaf scald disease (LSD) is one of the most important disease of sugarcane in Brazil. Two of the most employed control methods are the use of healthy seedcanes (seen in Chapter I) and resistant genotypes (seen in Chapter ... -
Controle de espécies de Poaceae e Convolvulaceae através de herbicidas aplicados em solo e palha e sensibilidade de mudas pré-brotadas de cana-de-açúcar
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agricultura e Ambiente - PPGAA-Ar, Câmpus Araras, 27/10/2021)The implementation of the practice of raking straw in sugarcane fields resulted in heterogeneous distribution or total removal of straw in the areas. And these different amounts of straw can influence the floristic composition ... -
Podridão abacaxi da cana-de-açúcar: reação de variedades, controle químico e diversidade patogênica
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 22/05/2019)Brazil is the world's largest producer of sugarcane, and its main products are sugar, ethanol and biomass. With the high demand for its products, there was a need to plant it all year round. Thus sugarcane pineapple disease, ...