• português (Brasil)
    • English
    • español
  • português (Brasil) 
    • português (Brasil)
    • English
    • español
  • Entrar
Sobre
  • Políticas
  • Instruções aos autores
  • Contato
    • Políticas
    • Instruções aos autores
    • Contato
Navegando Centro de Ciências da Natureza - CCN por data do documento 
  •   Página inicial
  • Centro de Ciências da Natureza - CCN
  • Navegando Centro de Ciências da Natureza - CCN por data do documento
  •   Página inicial
  • Centro de Ciências da Natureza - CCN
  • Navegando Centro de Ciências da Natureza - CCN por data do documento
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Navegar

Todo o repositórioComunidades e ColeçõesPor data do documentoAutoresOrientadorTítulosAssuntosÁreas do CNPqPrograma de pós-graduaçãoTipo de documentoEsta comunidadePor data do documentoAutoresOrientadorTítulosAssuntosÁreas do CNPqPrograma de pós-graduaçãoTipo de documento

Minha conta

Entrar

Navegando Centro de Ciências da Natureza - CCN por data do documento

Classificar por:

Ordenar:

Resultados:

Itens para a visualização no momento 1-11 of 11

  • Autor
  • data do documento
  • data de submissão
  • Orientador
  • Programa
  • Tipo de documento
  • título
  • Ascendente
  • Descendente
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Reguladores vegetais e nutrição mineral na formação de mudas de maracujazeiro-doce 

      Pinheiro Maciel, Glauco Henrique (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 23/10/2018)
      Crop plants have been widely used to discuss several physiological interactions between plant growth regulators (PGRs) and mineral nutrition. However, these physiological effects and their potentiality in non-domesticated ...
    • Cromo e zinco influenciam o restabelecimento de plantas de pepino enxertadas? 

      Pastore Bernardi, Lucas Giovani (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 22/11/2019)
      The essential and nonessential heavy metals zinc (Zn) and chromium (Cr), respectively, are found in natural or cultivated areas as contaminants and can cause direct damage to vegetative propagation. A plant species Cucumis ...
    • Inventário de fungos gasteroides (Agaricomycetes, Basidiomycota) em uma área de transição entre Cerrado e Mata Atlântica no Sudoeste de São Paulo 

      Fernandes, Natiele Stephanie Rubio (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 09/12/2019)
      Gasteroid fungi comprise a group of fungi belonging to the class Agaricomycetes. Gasteromycetes are characterized by basidiospores that remain closed within the basidioma until complete maturation, requiring some mechanical ...
    • Análise físico-química, compostos fenólicos, capacidade antioxidante, carotenoides totais e vitamina c da polpa, casca e semente da fruta gabiroba 

      Pasquotto, Ieda (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 05/06/2020)
      Gabiroba (Campomanesia xanthocarpa) is a fruit of the Myrtaceae family, native to the Atlantic Forest and Brazilian cerrado. It is widely used in folk medicine and consumed fresh in the form of liquors and juices. This ...
    • A aplicação foliar de Mo e Co atenua o desbalanço de N em maracujazeiro? 

      Nuncio-Junior, Rodrigo Antonio (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 10/06/2020)
      Knowledge about the nutritional balance at initial phenological stage is mandatory to circumvent limitations on the nutritional availabilities required by the plant species. However, little is elucidated to passion fruit ...
    • Avaliação do desempenho de cultivares de alface em sistema hidropônico 

      Henrique, Allan Gabriel Soares (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 15/06/2020)
      This paper’s main goal was to evaluate the performance of different lettuce cultivars in a hydroponic cultivation system. The lettuces were divided in two groups, "crespa" and "americana", where the cultivars Milena, Palmas, ...
    • Classificação etnopedológica dos solos e relação com a capacidade de uso das terras agrícolas no município de Campina do Monte Alegre - SP 

      Fernandes, Amanda Augusta (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 18/06/2020)
      Integrating empirical and scientific knowledge on the soil enables the construction of a more comprehensive thought, since both local and scientific knowledge are complementary. Thus, this research aimed to identify and ...
    • Caracterização de azeites de oliva produzidos no Brasil e monitoramento da sua qualidade oxidativa durante o armazenamento 

      Berto, Bruna Maira (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 19/06/2020)
      Olive oil stands out among lipid sources due to its appreciated sensory characteristics and for the beneficial health effects linked to its consumption. However, during the storage and/or use of this oil, together with the ...
    • Projetos de dosadores mecânicos e pneumáticos para a semeadura mecanizada de amendoim 

      Angelo, Eduardo Prisco (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 22/06/2020)
      A crop of peanuts (Arachis hypogaea L.) is providing important gains for the country. However, although there has been an increase in the area sown in the country over the years, the need to increase also increases. For ...
    • APROVEITAMENTO BIOTECNOLÓGICO DO SORO DE QUEIJO PORUNGO PARA OBTENÇÃO DA ENZIMA β-GALACTOSIDASE 

      Coelho, Rafaela de Jesus Silva (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 09/10/2020)
      Cheese whey are the main by-product of the dairy industry, characterized as an alternative substrate rich in nutrients and applicable in bioprocess. It has a high biochemical oxygen demand (BOD) and when associated ...
    • DESENVOLVIMENTO E CARACTERIZAÇÃO REOLÓGICA DE OLEOGÉIS MISTOS CONTENDO ÉSTERES DE SACAROSE 

      Cruz, Ana Nathália Fernandes da (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 19/10/2020)
      The structuring of liquid oils has become an attractive area of research in recent years, especially due to pressures to reduce saturated fat intake and eliminate trans fats from our diets. However, the replacement of fats ...

      UFSCar
      Universidade Federal de São Carlos - UFSCar
      Deixe sua opinião

      UFSCar

      IBICT
       

       


      UFSCar
      Universidade Federal de São Carlos - UFSCar
      Deixe sua opinião

      UFSCar

      IBICT